Header behandelingen
Schoonheidssalon Precious Beauty

Best beautysalon in Town! 

Wij kunnen voor u de onderstaande massages verzorgen. De beschrijvingen van deze massages volgen hieronder.


  • Ontspanningsmassages

  • Hot stone massages

  • Voetreflexmassages

Ontspanningsmassage


Deze massage soort is wel de bekendste onder de massages en verschilt erg van masseur tot masseur. Elke masseur heeft zijn of haar 'eigen' techniek en energie niveau. De ontspanningsmassage is een milde massage, rechtstreeks op de huid, die aangenaam aanvoelt. Er wordt gebruik gemaakt van klassieke massagetechnieken, zoals strijken, kneden, enzovoorts.


De behandeling, met een lichte tot iets steviger druk op de verschillende spieren en spiergroepen, bevordert de circulatie van bloed en lymfe, met als gevolg verbeterde afvoer van afvalstoffen, betere zuurstofvoorziening van dieper gelegen weefsels en verbeterde spierfunctie. De energiedoorstroming wordt bevorderd en spanningen worden losgelaten. Ontspanningsmassage is niet alleen een doeltreffend middel tegen pijnlijke, stijve spieren en innerlijke spanningen. Ook als je geen klachten hebt is ontspanningsmassage een weldaad voor lichaam en geest.

Hot stone massage - Massage met hete stenen

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Hot stone massage


Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.


Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd - meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.


Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en olie. Hot stone massage zorg voor een diepe relaxatie en ontgifting.


De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.


Contra-indicaties


Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties en wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze). Onderstaande opsomming is niet volledig, maar bedoelt voor de beeldvorming. Als je naar een gediplomeerde masseur gaat, weet hij of zij precies wat te doen en kan je uiteraard van nadere toelichting voorzien en/of doorverwijzen.


Bij griep/koorts, ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling, infectieziekten, huidziekten (besmettelijke), bij ernstige vormen van vaatziekten, psoriasis, trombose, kanker, bij gebruik van antidepressivum, tijdens het volgen van een antibioticakuur, het gebruik van ontstekingsremmers, bij een burn-out, extreme vermoeidheid en/of uitputting, medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker), open wonden, zwangerschap, ontstekingen, traumatische aandoeningen, spataderen, te warme buitentemperatuur.

Voetreflexmassage


Een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Dat is ook niet zo vreemd. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen, spieren en geslachtsdelen. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost.

Bij een voetreflexmassage wordt de denkwijze gehanteerd dat het lichaam en de geest van de mens een eenheid is. Als dit in evenwicht is, voelen we ons gezond, maar wordt dit verstoord dan voelen we ons ziek. Alle zenuwen en weefsels in de rest van het lichaam zijn verbonden met de voeten van een mens.


Wanneer deze zenuwen en weefsels vanuit de voeten niet juist of volledig functioneren ontstaan er blokkades in de natuurlijke energiedoorstroming, met als gevolg dat er lichamelijke pijntjes kunnen optreden.

Voetreflexmassages kunnen goed helpen bij gezondheids-problemen als stress, pijn, ziekte, darmproblemen, hoofdpijn en migraine, verstoring van de hormoonhuishouding en psychische en emotionele problemen. Daarvoor zijn wel meerdere behandelingen nodig. Wil je puur ontspanning dan is een massage van een uur tot anderhalf uur voldoende.

Een voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en de energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht raken. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding van onze bloedvaten. Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen kunnen worden vervoerd.

Knop Schoonheidssalon Precious Beauty Harderwijk
Knop Schoonheidssalon Precious Beauty Harderwijk
Knop Schoonheidssalon Precious Beauty Harderwijk

Update: 01-2024
Schoonheidssalon Precious Beauty Harderwijk

droge huid   grove poriën schoonheidssalon
Harderwijk huidverjonging huidverjonging   minder rimpels   Acné Schoonheidsbehandeling natuurlijke facelift rimpels verwijderen zonder inspuiten Rokershuid ontspanningsmassages bruidsmake-up schoonheidssalon voetverzorging microdermabrasie schoonheidsspecialiste